Oktober 06, 2016

Perlu pakai braces ke tidak?

Alamak aku dah lama plk tak taip apa-apa kat blog ni, rasa rindulah pulak.

Hai korang pembaca yg sudi melepak kat blog aku ni, thx ya, korang memang rock...okey ler, aku tak nak cerita panjng-panjng, sebab blog ni pun utk aku lepas geram, @ relis 10sen, so kalo korang rasa blog aku ni telah mencermarkan bahasa, korang jgn complint, blog ni memng cam tu. sebabnya, aku dah muak dan penat, aku kerja dan terus kerja, tapi til lah ni, aku maseh sama jer. so kalo korang tak suka tak pe, asal aku bahagia.."krik krik krik krik"...apa kait nya, pasal bahasa rojek dengan 10 sen ko tu..
  • Belog ni dah banyak permintaannya, tak siapa pun yang sudi nak singgah kalo blog ni tak ada apa-apa yang menarik.
  • Entahlah, kalo pandai berblog, pandai pancing trafik, tinggi lah peluangnya nanti
  • Lepas tu, kalo betul nahu bahasanya, belum tentu blog akan tinggi trafik nyer.


Aku membel pjg pulk kan!!!, mesti korang pun 10sen mcm aku, so, yang aku nak kata adalah adakah aku kena pakai braces?, lari topik ni...

Bergigi besi lah aku lepas ni, tak payah tanya servey!, yang pasti aku kena pakai braces sebab gigi aku tak cantik dan tak rata. nilah lah kesannya dulu-dulu waktu kecik-kecik kan, aku ni tujuk teror cabut gigi sendiri, kononnya dr. gigi pro lah, tapi akibatnya, gigi tumbuh senget bengot....dah tua bangker ni baru lah rasa menyesal.

#mak kate ko jangan makan gula-gula banyak sangat nanti gigi gopes, = (Jawapan berlagak aku) Ade aku kisah mak oi, lantak lah, yang pasti aku nak makan banyak-bnyk, lepas tu tak dapat aku nangis puas-puas, kecut perut mereka time tu, dah besar ni aku pulak yang menangis, gara-gara senyuman ku teruk sangat sebab gigi litang pukang #padan muka ko, dulu degil tahap gaban, la ni, ko tau akibatnya.

so, nak ke tidak aku terpaksa lah buat keputusan nak pakai braces, kali ni memang jadi tau, sebab waktu aku kat U dulu, memang dah nak berhajat pakai, tapi bila di tanya, kat klinik gigi tu, korang tau, dia kata berapa kos untuk  pakai pagar besi tu???, hambik ko, RM 5000, mak ai, time tu tahun 2005 tak silap aku, kiranya klinik tu memang mahal, dan time tu gak belum ada GST bagai, so, aku pun frust lah, sebab student kot, dah ler duit PTPtipu tu dapat berapa jer, silap hari bulan tak makan le aku.

Sedih memang sedih, sehinggakan aku dah grad pun masih tak mampu nak pasang braces uolss, korang bayangkan, dari tahun 2005 impian aku nak cantik kan gigi aku, ala-ala macam gigi artis kacak tu, Anuar Zain, terpaksa kena tunggu sampai tahun 2016, wow korang tengok berapa lama untuk ak tunai kan impian aku ni, hanya tuhan saje yg tau uolsss.

Perlu pakai braces ke tidak?
Gigi kelihatan tak rata 

Perlu pakai braces ke tidak?
Bukan Halimah Jongang erk!

Perlu pakai braces ke tidak?
Tak lah teruk sangat gigi aku ni


Entri ini saje ak nak kongsi impian aku ni, sebabnya, nanti ada yang kata tujuan aku passang braces ni adalah untuk KECANTIKAN, hermmmmm, ak malas nak cakap lebih-lebih, memang betul, mula-mula tujuan aku adalah untuk tu, 
  • Aku pernah pgi ujibakat utk pengacara-RTM , time tu aku masih student U, kiranya time ujibakat tu, mmg aku gila-gila habis kelurkan bakat aku, tapi resultnya memang kecewa sngt, dia kata kalo dlm TV gigi bawah aku jelas kelihatan tak teratur, so, memang ak ni tak layak - memang furst beb, sebb aku minat sngt nak jadi host, korang tau lah rami kt luar sne pun mmg nak sngt gelemour, so, tak pandai menyayi, bercakap pun blh lah kan jadi popular ni.- aku memang nangis lah, sedih pun ada, time tu nak wat mcm mana, yang datang semua tak de cacat cela nya, semua hebat-hebat, aku jer yang teruk bab gigi- sangt kecewa.
  • Lepas tu, aku ada cita-cita nak jadi seorang consultan untuk imej, maklumlah korang kena faham, dihadap client kita perlu kelihatan sempurna, bila orang pandang kita, lps tu, kelihatan muka kita ada 1 aura yang positif, ia satu kebaikan, bygkan, kalo client dtg jumpa kita, tgk, muka, diri, gigi, atas, bawah, so, korg tau jer lah, habis pelung utk aku kaut keuntungn.
Mak ai, pnjg gak lah aku punya story, sbnrnya, ada sebab dan banyak alasan sebenrnya aku nak sngt pakai braces, tapi entahlah, kalo ak kongsi bnyk-byk kat umum nanti lain pulak jdnya, entah lah sekarang ni zaman viral memviral, silap kata, nahas aku, tak apa lah, asal aku bahagia kot dengan cara aku, untuk tampil lebih kems lps ni, dan ak sngt berhrp agar impian utk aku jdi host lps ni akan tercapai. kan kan kan.


Okey lah, aku stop story aku sampi sini, nanti next entri aku nak bukak topik pasal aku gi usha harga Braces ni, memang beribu-riban sioute....memang mak tak mampu le jawapnya, tapi tak apa, impian tetap impian tau.

Ok bye2.

Catat Ulasan