April 27, 2016

Jual Buah pisang boleh dapat Ratus Ribu


Hai korang, best kan jika kita ni ada kreativiti tersendiri, dan dikira unik kot, sebabnya, dengan kreativiti kita tu boleh lah hasilkan duit, ala senang cerita bakat kita tu kita boleh jadikan duit.

Macam si Davonte Wilson tu...korang kenal ke!!, kalo tak kenal tu tak apa lah, bukan nyer luak pun, kan kan kan, tapi korang dia tu boleh meraih  pendapatan lebih  RM390,000 ( $100,000) setahun tau.

Wow, dia tu buat apa, jual dadah ke......tak pau jual orang ???, khikhihkihihkhikhi...

Jangan ko pandang rendah kat si Davonte Wilson tu, dia hanya jual pisang je, dan yang istimewanya pisang dia tu telah dilukis dengan  raut wajah pelbagai kreaktor, warhhhhhh, idea nampak simple kan, tapi boleh jual dekat beribu-ribu. siapa tak nak dek non!!

Tu yang aku katakan, best sangat jika kita ni memiliki bakat dan kreativiti yang unik.

sebenarnyakan korang, idea si Davonte Wilson tu tercetus daripada selepas beliau berkerja di hospital, kiranya mula-mula, dia duk lukis-lukis muka dekat buah pisang kot, sudahnya, hasil kreativitinya tu nampak istimewa dan boleh mencuit hati orang yang melihatnya.

Dan dia pun apa lagi, peluang dah terbentang luas, jangan lepas kan peluang...

Okey, search jelah sendiri kat internet tu, dan jangan tak tau, dia ni bukan calang-calang usahawan tau, sudah mempunyai sebuah syarikat, yang diberi nama Bananas Gone Wild.

So, rasa tercabar pulak aku, warduhhhh, apalah bakat aku yang unik erkk, boleh lah aku eksploitasikan menjadi wang...hihihihi.




Jual Buah pisang boleh dapat Ratus Ribu
Wow, kreatif yer.

Jual Buah pisang boleh dapat Ratus Ribu
Macam ni pun boleh dijual ker.


Jual Buah pisang boleh dapat Ratus Ribu
Beribu-ribu kot boleh dapat dengan hasil kreativitinya.



Jual Buah pisang boleh dapat Ratus Ribu
wow, cantik nyer, bilalah nak ada bakat dan kreativiti macam ni.





                          468 x 60
Catat Ulasan