April 28, 2016

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro

Hai korang, dalam aku berjalan-jalan nak cari apa yang istimewa dekat dunia ni, tetiba pulak terjumpa Kek Keju Uncle Rikuro.

Wow, nak cerita pasal makan ke ?

Memang marvelluos ko jah!!!

Mantap, kek yang gebu ni, bila makan bergoyang-goyang ko, keenakkannya terangkat sampai tak ingat dunia. 

hihihihi macam aku pernah rasa pulak kan, sebabnya kalo nak rasa memang tak ler, telan air liur jer, kecuali lah si Uncle Rikuro ni memang buat khas untuk kaum muslim, confirm aku sanggup meredah lautan untuk aku jamah kek tu.

Okey, apa yang berlaku hanya khayalan, tak pe, nanti aku suruh mak aku buat je, kek keju, lepas tu aku lak cetak muka aku kat atas kuih tu...wahhhhh mantap beb, ada berani nak cuba??.

aku melalut panjat pulak, sebenarnya kek span ni datangnya daripada Jepun, kiranya kek ni memang sangat terkenal lah, sehingga digelar Kek Span Goyang..

Mantap ko nyah!!!!, memang gila-gila kan, menurut pembacaan aku yang kononnya nak mencari idea unik untuk berbisnes ni, kedai kek ini terletak di Osaka, Jepun. Lepas tu kan korang, idea kek ni kan sudah 27 tahun tau, wow lamanya....

Memang cukup istimewa ni, boleh makan time-time waktu petang kan, duduk-duduk sambil tengok tv, boleh gak menyuap kek ni kat mulut, tapi awas ya, pastikan ia halal.

ada ke yang halal tu, kan aku dah kata kita kaum muslim ni telan air luir je ler, kek ni di buat kat jepun, bahan yang digunakan tu pun tak pasti kehalalannya, so jangan nak berangan-angan nak ke Jepun untuk makan kek tu.

Tapi, macam boleh buat sendiri kot, aku ada baca lah tentang resepi uncle Rikuro ni, menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai, nak buat kek yang nampak gebu dan lembut perlu telur yang banyak. lepas buat kita tengok sama-sama, jadi ke tidak  n setanding tak  dengan kek span uncle Rikuro tu, yang katanya sangat istimewa dan ada kelainan, sebabnya,

  • Kek tu akan bergonyang apabila panas
  • Apabila sejuk akan sedikt kenyal
Jadi kek tak kek kita tu nak, silap nya, bukan kek yang bergoyang, entah-entah kita lak yang bergoyang gerudi sebabnya kek hangus terbakar.


Korang yang baca artikel ni jangan pulak nak condem, hasrat aku adalah nak mencari idea berbisnes yang unik, so, aku cukup respect lah idea pakcik Rikuro tu. memang terbaik, alangkah bestnya kalo aku dapat menghasilkan kek yang terbaik daripada ladang macam tu, confirm jutawan ko, setiap kek mesti kena letak cop muka aku, so orang makan pun akan teringat aku....hahahahah saja je bikin gempak jangan marah.

so, pengusaha-pengusaha kek, jom kita tiru uncle Rikuro ni, ada bran ke nak buat bisnes macam ni??



Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang


Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang


Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang

Teringin nak makan Kek Span Uncle Rikuro
Rikuro - Kek Span Goyang







Catat Ulasan